Mijn projecten

Hieronder kan je lezen bij welke projecten ik betrokken ben (geweest) als zelfstandig adviseur

Met mijn bedrijf de Boer en Voedsel wil ik samen met geïnteresseerde boeren, consumenten, kunstenaars, en andere spelers in het voedselsysteem kennis ontwikkelen, delen en benutten voor het creëren van een duurzame voedseltoekomst.

Hoe zorgen wij voor voldoende en veilig voedsel voor iedereen binnen de draagkracht van onze aarde, en met respect voor al haar bewoners? Ik denk door samen te leren en onze voedseltoekomst vorm te geven. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een rol heeft in de transitie naar een gezond en duurzaam voedselsysteem, van boer tot consument, van overheid tot wetenschapper en kunstenaar. Eten doen we namelijk allemaal. Gezond voedsel is de basis van ons bestaan, en hiervoor zijn we afhankelijk van een gezonde aarde.

Ik ben wetenschapper. Ik noem mezelf ook wel voedselsysteemdenker, en ik wil mij met hart en ziel inzetten voor het behoud van deze mooie aarde voor toekomstige generaties. De transitie naar een gezond en duurzaam voedselsysteem is echter complex, en roept veel vragen op, bij boeren die het anders doen of willen gaan doen, maar ook bij kritisch consumenten. Ik zeg weleens gekscherend “”ons land kent 17 miljoen voedselexperts”, want iedereen heeft een mening over voedsel en eten. Vrijwel dagelijks wordt er in de krant of andere media gediscussieerd over ons voedselsysteem. Ook zie ik heel veel mooie initiatieven in de praktijk. Maar wat werkt, of is waar, en waarom? En wat weten we wel of juist nog niet? En zijn er niet meerdere wegen naar Rome?

Ik wil mijn wetenschappelijke kennis delen om samen met jou te werken aan een duurzame voedseltoekomst, want samen weten we meer dan allen, en alleen samen kunnen wij ons voedselsysteem weer gezond maken. Dit doe ik door het geven van presentaties op maat; het delen van mijn wetenschappelijke kennis in een workshop, debat of kunstproject, of door te adviseren in een verduurzamingsproces op het gebied tussen de boer en het voedsel.

Lang Leve Aarde

Springtij 2021

Herenboeren deboerenvoedsel

Nieuwe Kenniscoalitie

Samen met Stichting Herenboeren Nederland